Meteen naar de inhoud

hypnomind.eu

Hypnobirthing

Hypnobirthing® Marie Mongan Method

Hypnobirthing Mongan Method

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap !!

Er groeit een prachtig wonder in jouw buik , zo mooi hoe met liefde en de natuur een nieuw leven gemaakt word en hoe conceptie en de ontwikkeling van dat wondertje heeft ontworpen , zo mooi en natuurlijk is ook het geboorteproces.

Dit proces is in het belang van de natuur zelf om dit design zo te maken dat het zorgt dat mama en de baby op de meest natuurlijke en veilige manier ontspannen en met een prettige uitkomst dit mogen ervaren.

En als je weet hoe dit proces van nature bedoelt is, dan kun je de juiste omstandigheden creëren die prima passen bij de werking van je lichaam en mind !

Maar vooral ook het binden met je baby en partner tijdens dit mooie proces van begin tot bevalling.

Een mooi zacht en ontspannen begin voor jou als (nieuwe) moeder en je baby in deze nieuwe wereld.

Zoek jij een zwangerschapscursus die anders dan anders is?

Waarbij je mind en body connectie gebruikt ?

Dan stop met verder zoeken !

Wens jij …?

 • Een rustige liefdevolle bevalling
 • Vertrouwen in jezelf , jouw body en mind, je kindje en je partner
 • Dat je met positieve gedachten naar je bevalling toeleeft
 • Dat je samen met je partner mentaal goed bent voorbereid
 • Een sterke band met je kindje, tijdens de zwangerschap , de geboorte en erna
 • Dat je met trots kan terugkijken op de geboorte ,ongeacht hoe deze ook verlopen is

Hypnobirthing® is niet alleen een filosofie, maar ook een mooie techniek om op een natuurlijke manier je baby stressvrij , op een kalme en ontspannen manier te baren, gebaseerd op de overtuiging dat alle baby’s in een sfeer van warmte, rust en vreugde geboren mogen worden.

Met hypnobirthing® ben je als moeder mentaal en fysiek goed voorbereidt op het geboorteproces en kun je daardoor je baby rustiger en comfortabeler en vaak zelfs zonder pijn op de wereld zetten.

We garanderen geen pijnloze bevalling , maar we bieden je alle tools om later terug te kunnen kijken op een kalme ontspannen bevalling en een rustige start voor jouw baby.

Hypnomind biedt Hypnobirthing aan in Venlo en omstreken. Lees snel verder!

Lichaam & geest zijn samen één

Iedere emotie of gedachte geeft een fysieke respons, en iedere fysieke respons geeft een gedachte of emotie.

Omdat lichaam & geest één zijn, kun je invloed hebben op de geest door aan het lichaam te werken, je kunt invloed hebben op het lichaam door aan je geest te werken.

Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloed, zoals het stimuleren van genezende processen in het lichaam en het omgaan met emoties, pijnstilling en het beter leren gebruiken van lichamelijke & geestelijke mogelijkheden.

De hypnobirthing Marie Mongan Method geeft met een praktisch uitgekiend programma van diepe ontspanning, effectieve ademhalingstechnieken en (zelf) hypnose,  jou de kunst van het natuurlijke bevallen en geboorteproces terug op een manier die jouw in staat stelt je natuurlijke baringsinstincten aan te spreken zodat jouw mind & body doet waarvoor het gemaakt is, jouw lichaam is perfect gemaakt door de natuur om te  dragen en baren. 

Hypno betekend diepe ontspanning  , Birthing betekend bevallen .

Hypnose is een manier om een bewustzijnsniveau “a state of mind” te bereiken dat gekenmerkt wordt door ontspanning en verhoogde focus.

Hypnose in hypnobirthing word ietsje anders toegepast dan bij hypnotherapie, in deze cursus passen we namelijk zelfhypnose toe, je leert jezelf  in een diepe staat te ontspannen en te focussen op wat jou lichaam aangeeft tijdens de bevalling, door de diepe staat van ontspanning kan jij een rustige en kalme bevalling creëren door je mind & body een te laten zijn en het werk te laten doen waarvoor het gemaakt is.

Beide zijn twee natuurlijke processen van onze mind & body die samenwerken om jou op een natuurlijke manier een comfortabele en “ontspannen bevalling” te geven.

Wellicht heb je al vele negatieve en pijnlijke verhalen gehoord over de bevalling en zie je er erg tegenop, dat is niet nodig !

Bij hypnobirthing leren we jou die negatieve verhalen en angsten die jou verteld zijn los te laten,  en met een positieve mindset te kijken naar dat een bevalling een positieve en prachtige ervaring kan zijn, zoals het bedoeld is en gemaakt door moeder natuur. 

~ When you change the way you view birth, the way you birth will change ~

Marie Mongan

Hypnobirthing voordelen zijn:

 • Ontspannen bevallen in fijne kalme sfeer
 • Het doorbreekt het angst-pijn-spannings syndroom voor,tijdens en na de geboorte
 • Het verkleint , en elimineert in vele gevallen de noodzaak van chemische verdoving,inknippen en andere ingrepen..
 • Vermindert de kans op uitputting tijdens het geboorteproces, je blijft fris en fit terwijl je je kind ter wereld brengt
 • Het verkort de bevalling met enige uren , het stelt jouw in staat om de natuurlijk impulsen van je lichaam te volgen en je baby naar beneden te ademen
 • Je leert zelfhypnose toepassen om jezelf in een diepe ontspannende “state of mind” te krijgen
 • Je baby wordt op een kalme manier geboren , wat zorgt voor een ontspannen baby
 • Dat je partner juist een héél belangrijk onderdeel is van dit hele proces van zwanger , deze cursus en juist bij de bevalling, en niet alleen een toeschouwer
 • Jouw partner en jij goed voorbereidt zijn op de bevalling
HypnomindUp